vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / YouTube ster krijgt Giga boete voor het bevorderen van Fifa gokken aan minderjarigen

YouTube ster krijgt Giga boete voor het bevorderen van Fifa gokken aan minderjarigen

YouTube sterren boete van £ 265k voor het bevorderen van Fifa gokken aan minderjarigenYouTube ster krijgt boete van £ 265k voor het bevorderen van Fifa gokken aan minderjarigen

‘De Youtube verdachten wisten dat de site werd gebruikt door kinderen’, zegt UK Gambling Commission. YouTuber Craig ‘NepentheZ’ Douglas. En zakenpartner Dylan Rigby is een boete van £ 265.000 voor het bevorderen van een online Fifa gokken aan kinderen opgelegd.

Video’s gericht spelers om FUTGalaxy, een ‘social gaming site “, zonder leeftijdsbeperkingen, waardoor minderjarigen weddenschappen rond Fifa in-game evenementen. En virtuele valuta moesten plaatsen. Douglas, die op maandag veranderde zijn pleidooi voor de rechtbank naar schuldig. Kreeg een boete van £ 91k, terwijl Rigby een boete kreeg van £ 174K in de kosten en schade.

Onwettig gokken

Het paar werd belast met de reclame van onwettige gokken in wat werd gezien als de eerste zaak met betrekking tot het wedden op video games. De Britse Gambling Commission bracht de zaak tegen Craig Douglas en Dylan Rigby in september 2016. Het opladen van de vloggers met het bevorderen van een loterij en reclame onwettig gokken. Douglas was ook belast met het uitnodigen van kinderen om te gokken. Terwijl Rigby werd voor geleid voor het verstrekken van voorzieningen voor het gokken.

In een tweet op zijn Twitter-account, Douglas ingegaan op de uitkomst van de rechtszaak.

“Het slechtste jaar van mijn leven afgesloten van vandaag. Ik heb zo veel te zeggen, maar u zult nemen wat oordeel je nodig had het gevoel van de pers. Zo Douglas schreef. “Wil iedereen bedanken degenen die me hebben gesteund door mijn reis. Elke Youtube kijkers keuze om mijn inhoud niet langer te kijken zal ik begrijpen.

“Ik heb een enorme verontschuldiging aan mijn familie en vrienden voor het aanbrengen van hen door dit proces. En waarderen al diegenen die bij mij gestaan. Ik heb ook te danken een enorme verontschuldiging en dank verschuldigd aan mijn trouwe supporters. Zelfs als dit het einde van onze reis samen is, ik ben dankbaar. ”

Douglas voegde eraan toe dat hij een video “te zijner tijd”, waar hij van plan is om zich uit te spreken over de veroordeling zal uploaden. Maar “de feiten blijf ik pleiten schuldig aan twee lasten, en een aanzienlijke geldboete was het resultaat.

FUTGalaxy aangetrokken winst voor belastingen

The Guardian meldt dat het hof hoorde dat FUTGalaxy Youtube winst voor belastingen van ongeveer £ 96k tussen juli 2015 en februari 2016 was. Een slachtoffer was een 14-jarige jongen die £ 586 op het terrein verloor in een enkele dag.

“Dit was een van de meest ernstige gevallen, dat is onderzocht en vervolgd door de Commissie”, aldus Sarah Harrison, UK Gambling Commission chief executive. Via statement. “De zwaartekracht van de straf wordt weerspiegeld in de aanzienlijke financiële sancties opgelegd door de rechter.

“De verdachten wisten dat de site werd gebruikt door kinderen en dat hun gedrag onwettig was. Maar dat ze een oogje dicht deden om grote winsten te realiseren,” Harrison verteld. “Het effect op kinderen van online gokken werd terecht door de Rekenkamer beschreven als ‘gruwelijk’ en ‘ernstig’.  Alle websites die gokken faciliteiten in Groot-Brittannië hebben moeten over een licentie beschikken. Het is de enige manier waarop kinderen en kwetsbare mensen kunnen worden beschermd. Deze toont aan dat we het volledige scala van onze wettelijke bevoegdheden zullen gebruiken om te onderzoeken. En het vervolgen van particulieren en bedrijven die proberen illegaal te opereren.

Beide vloggers maakten voetbal gaming content op YouTube.

NepentheZ’, Douglas heeft meer dan 123.000 volgelingen, terwijl Rigby eigenaar was van het nu uitgeschakelde FUTgalaxy kanaal. Hierdoor wordt het paar beschuldigd van het bevorderen van een online goksite rond Fifa’s in-game munten aan minderjarigen.

De eerste aanklacht tegen Douglas en Rigby volgde een langere-termijn onderzoek door de Kansspelcommissie. Op zoek naar de opkomst van video game gokken. Er zijn nu een aantal sites waar gamers de kans om te spelen hebben. Terwijl het inzetten van geld om beloningen te winnen niet is toegestaan. Er wordt geschat dat de wereldwijde markt in het wedden op video games is nu evenveel waard is als £ 4 miljard.

De commissie heeft gewaarschuwd

De commissie heeft ouders gewaarschuwd dat de kinderen kunnen wedden op in-game items op Youtube. Die kunnen worden gewonnen, verhandeld, verkocht of gebruikt als virtuele valuta om te gokken of worden omgezet in echt geld. Recente discussienota van de Commissie over de virtuele valuta’s en social gaming wijst op de opkomst van digitale goederen, zoals ‘skins’ die kunnen worden gewonnen of gekocht binnen de grenzen van games. En kan vervolgens worden gebruikt als een vorm van virtuele munt op een groeiend aantal van de gok websites.

Gaming YouTubers kunnen buitengewoon veel invloed uitoefenen op hun fans. PewDiePie, de Zweedse YouTuber wiens echte naam  Felix Kjellberg is. Is eigenaar van de meest bekeken kanaal in de geschiedenis van de website en werd opgenomen in dit jaar WIRED 100 lijst. Men denkt dat hij kan het succes van een spel in zijn eentje te bepalen door simpelweg te vermelden in een van zijn video’s.

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...