zaterdag , februari 24 2018
Home / Actueel / Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant RuslandTrump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie op zondag eiste dat Rusland stoppen met het ondersteunen van de Syrische regering of worden geconfronteerd met een verdere verslechtering van de betrekkingen met de Verenigde Staten.

Trump maant Rusland laat steun vallen

Signalering de focus van de gesprekken die minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson is ingesteld op deze week in Moskou hebben, de ambtenaren gezegd dat Rusland, in stutten van de Syrische president Bashar al-Assad, draagt ​​ten minste een gedeeltelijke verantwoordelijkheid voor woensdag chemische aanval op dorpelingen in de provincie Idlib.

“Ik hoop dat Rusland zorgvuldig na gaat denken over haar voortdurende samenwerking met Bashar al-Assad, want elke keer als een van deze gruwelijke aanslagen optreedt, Rusland dichterbij komt in een zekere mate van verantwoordelijkheid”, aldus Tillerson op ABC’s “This Week.”

Voor aankomst Tillerson’s, het Kremlin zei maandag dat de Russische president Vladimir Poetin had geen plannen om een ​​ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken. We hebben geen vergaderingen aangekondigd. Een ontmoeting met Tillerson is momenteel niet op schema van de president,”Poetins woordvoerder Dmitri Peskov, vertelde verslaggevers.

Wat de Amerikaanse aanval tegen Syrië betekent voor Bashar al-Assad en de regio

The Washington Post Louisa Loveluck rapporten over de regionale reactie op president Trump kruisraket aanval tegen een Syrische vliegveld in reactie op een chemische aanval die tientallen burgers gedood. (Louisa Loveluck, Jason Aldag / The Washington Post)
De US-, ambassadeur in Rusland, John Teft, had vorige maand dat Tillerson waarschijnlijk zou voldoen aan Poetin zei: “in de nabije toekomst”, aldus de Associated Press.

Peskov vertelde verslaggevers “voor zover ik begrijp, [Tillerson] komt en zal de onderhandelingen met onze minister van Buitenlandse Zaken te hebben.” Hij zei dat als een ontmoeting met Poetin materialiseert, “zullen wij u goed te informeren.”

Hoewel de Amerikaanse functionarissen erkend dat zij geen bewijs Rusland rechtstreeks te koppelen aan de aanvallen hebben gezien, de nationale veiligheidsadviseur HR McMaster zei dat Rusland moet worden ingedrukt om te beantwoorden wat het wist voorafgaand aan de chemische aanval, omdat het gevechtsvliegtuigen en luchtverdedigingssystemen is gepositioneerd met bijbehorende troepen in Syrië sinds 2015.

“Ik denk dat wat we moeten doen is vragen Rusland, hoe kan het ook, als je adviseurs op dat vliegveld, dat je niet wist dat de Syrische luchtmacht werd het voorbereiden en uitvoeren van een massamoord aanval met chemische wapens?”, Aldus McMaster op Fox News.

De timing van de opmerkingen, met Tillerson rubriek binnenkort naar Moskou, signaleerde de bedoeling van de regering om Rusland onder druk te zetten uit de buurt van Assad, die wordt ondersteund door het Kremlin met militaire hulp en diplomatieke dekking stap.

Wat is het volgende Algerije?

De Noord-Afrikaanse land kijkt naar de toekomst van energie, toerisme, diplomatie en de industrie. In Italië voor een bijeenkomst van de G7, Tillerson nam deel aan een kranslegging maandagochtend bij een gedenkteken voor 560 dorpelingen vermoord door de nazi’s in 1944. Het ligt op een heuveltop in Sant’Anna di Stazzema in de buurt van de stad Lucca.

Daarna Tillerson kort sprak, zijn woorden lijkt te gebeurtenissen die zich in het huidige Syrië weerspiegelen. De gevolgen van het gebruik van chemische wapens het Syrische regime tegen burgers, plus de Amerikaanse raketaanval dat als vergelding kwam voor het, voegt stam tot een rotsachtig relatie die op het laagste punt in decennia. Een groot aantal problemen zijn verantwoordelijk, bekroond door de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de steun van Moskou voor de separatisten in Oekraïne, en hebben de Amerikaanse en Europese sancties gevraagd. Deze onderwerpen zijn inmiddels overschaduwd door vorige week raketaanval.

De Russen hadden gehoopt dat de betrekkingen met de Verenigde Staten kunnen verbeteren onder president Trump, die bewondering voor Poetin tijdens de campagne. Tillerson nominatie en bevestiging als minister van Buitenlandse Zaken stelden ook prospects. gezien de ervaring van de voormalige ExxonMobil uitvoerende macht onderhandelen over een grote deal met Rosneft, de door de staat gecontroleerde oliegigant.

Maar 11 weken in het presidentschap van Trump, verwachtingen zijn aanzienlijk verlaagd.

“Dit is een grote koude douche”, zegt Samuel Charap, een Russische analist bij de Rand Corp. “Zelfs als achter gesloten deuren zij zouden aangrijpen op andere onderwerpen in een meer pragmatische manier wordt het publiek houding naar een van te benadrukken hoe zijn ze zijn het oneens over [Syrië]. Poetin is niet van plan te willen worden gezien als intiem met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.”

About admin

Lees Ook

Motorclub verbod Duitsland opgeheven

Motorclub verbod Duitsland opgeheven

Motorclub verbod Duitsland opgeheven. Sinds vandaag circuleert en er het gerucht dat het verbod op ...