vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Nieuws Binnenland / De luis in de pels van de gemeente en politie

De luis in de pels van de gemeente en politie

Johan Korenblek de luis in de pelsDe gemeente Hoorn is ten einde raad, er zit immers een luis in de spreekwoordelijke pels. En deze heeft een naam, namelijk Johan Korenblek ook wel bekend als de stenen stapelaar. Waarom teistert hij dit Zuiderzee stadje?

Als een arend hoog in de lucht volgt hij de wantoestanden van zowel de gemeente en de politie in Hoorn (Noord Holland). Dit heeft recentelijk geresulteerd in een spreekverbod of eerder een publiciteit verbod.

De gemeente pikt het niet langer

Wij volgen al een hele poos de perikelen van Johan en zijn verslaglegging over de wantoestanden die hij vastlegt in zijn woonplaats. Als een getergde leeuw reageert hij vaak op zaken die hij als onrecht ziet.

Maar zoals het vaker gaat in dit soort gevallen zijn overheden er niet zo happig op als ze het spotlicht worden gezet. Dus heeft men besloten Johan de mond te snoeren. En dat is een hele klus, want hoe doe je dat bij een beer van een vent? Nou door de politie langs te sturen. Maar laat Johan daar nou een broertje dood aan hebben.

Waarheid of aandacht trekkerij

Is het de waarheid of aandacht trekken wat Johan doet? Volgens ons beiden en dat hoeft niet slecht te zijn. Want waarom zou je ook niet laten zien wat er allemaal fout kan gaan. Is Johan dan een journalist? Nee meer een waarheidsvinder want hij legt tenslotte wantoestanden bloot.

Arrestatie team

In het verleden is Johan zelf eens door een arrestatie team uit huis gehaald. Hij had een klein geschil zoals hij het zelf noemt, echter besloot men een arrestatie team in te zetten. Schrikbarende beelden van een Johan in de boeien, en waarom?

Ooit noemde hij de politie “schijtbakken” zie video op youtube. En voor hun loopjongens de parkeer politie en stadswacht heeft hij totaal geen goed woord over. Ook is ene oom agent genaamd M. S. vaak de gebeten hond bij Johan. En dat is niet zonder reden.

Vervelende buren

Vorig jaar werd een buurman van Johan een beetje agressief, deze man van Oost Europese afkomst heeft dat geweten. Na Johan te hebben bedreigd en geduwd viel de man op de grond. Maar al snel werd dat verhaal verdraait door de politie en werd Johan aangewezen als de agressor. Maar Johan is niet voor een gat te vangen. En hij had het hele tafereel gefilmd.

Er bleek toch duidelijk dat hij onschuldig was! Maar nee de politie ging hem een paar dagen stalken, en belegerde zijn huis, en Johan? Die moest een paar dagen van kattenvoer leven. En dat kan allemaal in Nederland.

Held of dommekracht

Maar is Johan nu een held? En wordt hij zo gezien? Door de meeste mensen zeker, en men zwaait dan ook altijd vriendelijk als hij door de omgeving fietst. Steevast begeleidt door zijn foto toestel. Dit is zijn enige wapen overigens. En hij is zeker een dommekracht of eerder een GVR (grote vriendelijke reus) die nu eenmaal niet tegen onrecht kan.

Steunen wij Johan? Bij onze redactie steunen wij iedereen die wantoestanden blootlegt. En aangezien Johan zelf niets meer mag publiceren wilden wij dit wel even doen. Want iemand het zwijgen opleggen is zo 1940-45.

 

 

 

 

About admin

Lees Ook

Villa's criminelen branden af Johan V

Villa’s criminelen branden af wraakacties of toeval?

Villa’s criminelen branden af wraakacties of toeval? Afgelopen nacht is de kapitale villa van Johan ...