zaterdag , februari 24 2018
Home / Actueel / Russische bommen New York en Boston wraak voor Syrië

Russische bommen New York en Boston wraak voor Syrië

Russische bommen New York en Boston wraak voor SyriëRussische bommen New York en Boston wraak voor Syrië. Als reactie op het Amerikaanse bombardement met kruis raketten op een Syrische luchtmacht basis gisteren. Heeft de Russische luchtmacht op haar beurt de steden New York en Boston gebombardeerd. Dit zou de komende dagen best wel eens de koppen kunnen zijn in te verschijnen nieuws berichten. Maar zou dit werkelijk gebeuren? Of houdt men het hoofd koel aan beiden zijden?

Russische bommen New York en Boston

De reden waarom er voor New York en Boston zou worden gekozen is duidelijk, beiden zijn centra van de economie in de VS. Een aantal bommen op New York zou zomaar de hele wereld lam kunnen leggen. Het effect van de aanslagen van 9-11 waren ook jarenlang voelbaar, de Twin Towers herbergde internationale bedrijven die in een klap vleugellam werden.

Wraak

Maar waarom zou Rusland wraak nemen voor aanvallen op Syrië? De reden ligt voor de hand, belangen in olie, Russische militaire havens die toegang geven tot Europa. Als sinds de koude oorlog trainen Russische militairen Syrische leger eenheden. Grote belangen dus waar president Putin geen afstand van zal nemen.

Kloten zo groot als basketballen

President Obama heeft een zogenaamde rode lijn getrokken waar de Syrische regering niet overheen zou moeten stappen. Volgens de huidige president Trump is men deze lijn overgestoken met de gifgas aanval van afgelopen week. Waar veel kinderen dodelijk werden getroffen. Toon Trump hiermee zijn kloten zo groot als basketballen? Of is dit de opmaat naar een totale oorlog?

Steun van Europa

Trump riep de Europese staten op om steun te verlenen aan het Amerikaanse offensief tegen de Syriërs. Of men daar op zit te wachten valt nog te bezien, zeker nadat Trump aankondigde de militaire steun aan Europa te willen verlagen. Of mekt hij nu dat Europese hulp wel eens van pas kan komen. In ieder geval staat de boel aardig op scherp in het midden Oosten.

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...