vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Nucleaire dreiging van Noord-Korea en hoe deze is gegroeid

Nucleaire dreiging van Noord-Korea en hoe deze is gegroeid

Nucleaire dreiging van Noord-KoreaNucleaire dreiging. Terwijl Noord-Korea een raket die deze maand belandde in de zee viel heeft getest. Wa het meer dan alleen maar een poging van de 33-jarige leider, Kim Jong-un, een nieuwe Amerikaanse president schokken.

Wapen experts hebben iets nieuws waargenomen, namelijk vaste brandstof technologie.

Die dergelijke raketten makkelijker te verbergen maakt en sneller te starten. Noord-Korea’s nucleaire wapenprogramma is gevorderd op vier gebieden. Arsenaal grootte, bom sterkte, rakettechnologie en het vermogen om detectie te ontwijken.

Nucleaire dreiging arsenaal klein, maar groeit snel

Kennis van de wapens voorraden is gebaseerd op schattingen. Experts zeggen dat de Nucleaire dreiging van Noord-Korea minder dan 10 kernwapens behelst. Satellietbeelden van het nucleaire complex van Noord-Korea in Yongbyon. In combinatie met de officiële Noord-Koreaanse propaganda foto’s en recente kernproeven.

Suggereert dat het land snel haar arsenaal kon uitbreiden. Door een schatting, het land heeft nu genoeg plutonium en hoogverrijkt uranium om 20-25 kernwapens te bouwen.

Seismische activiteit

Ryoo Yong-gyu, een directeur van de aardbeving en de vulkaan toezicht in Zuid-Korea, in Seoul sprak over seismische activiteit op het Koreaanse schiereiland na een Noord-Koreaanse kernproef in september 2016.

De explosieve kracht van de eerste nucleaire inrichting van Noord-Korea, getest in oktober 2006, was minder dan een kiloton, dat is 1.000 ton TNT. De tweede test, in 2008, had meer dan het dubbele van die kracht.

In januari 2016 het land beweerde een waterstofbom te hebben ontploft in een vierde test, maar buiten monitors sceptisch. Seismische metingen stelde een explosieve kracht van 4-6 kiloton.

Seismische metingen van de vijfde proef van Noord-Korea, in september 2016, echter, registreerde een kracht van ongeveer 10 kiloton, volgens ministerie van Defensie van Zuid-Korea.

Technologie: raketten kon continental US bereiken 2026

In 1999, George J. Tenet, de toenmalige directeur van de Central Intelligence Agency, zei dat hij kon nauwelijks zijn bezorgdheid over het programma van Noord-Korea overdrijven, waarschuwt dat de Taepodong-1-raket, met een bereik van maximaal 1243 mijl, kon bom payloads leveren aan Alaska en Hawaii.

In de bijna twee decennia sinds, heeft de investeringen van het land in steeds een nucleaire wapens macht geslaagd ondanks diplomatie en internationale sancties. In 2016, de heer Kim gelanceerd tientallen raketten voor de tests en als shows van militaire macht.

Sommige raketten kunnen worden gelanceerd vanaf een mobiele pads en onderzeeërs, waardoor ze makkelijker te verbergen. Zij zou kunnen dragen kernkoppen, aldus Siegfried S. Hecker, emeritus directeur van het Los Alamos National Laboratory in New Mexico, de geboorteplaats van de atoombom.

Hij en andere analisten hebben gezegd dat ze ervan uit Noord-Korea heeft ontworpen en gedemonstreerd nucleaire dreiging kernkoppen die op de korte afstand en misschien middellange afstandsraketten kan worden gemonteerd. Schrijven in september 2016, Dr. Hecker zei: Pyongyang zal waarschijnlijk de ontwikkeling van de mogelijkheid om de continentale Verenigde Staten te bereiken met een nucleaire raket in een decennium of zo.

Covert vermogen: kleinere, meer mobiele wapens

Toen hij werd top leider van Noord-Korea in april 2012, de heer Kim zei dat zijn “eerste, tweede en derde” prioriteiten waren aan de militaire versterken, en hij verklaarde dat superioriteit in militaire technologie was “niet langer gemonopoliseerd door imperialisten.” Minder dan drie jaar later, Gen. Curtis M. Scaparrotti, dan is bevelhebber van de Verenigde Staten troepen in Zuid-Korea, zei dat hij geloofde dat Noord-Korea een kernwapen klein genoeg om bovenop een raket te plaatsen had gemaakt.

In mei 2015, de heer Kim zei dat Noord-Korea had de mogelijkheid om kernwapens te miniaturiseren. Dat verzoek werd begroet met scepsis door analisten, maar maart 2016 De heer Kim werd gefotografeerd bewonderen in welke staat de media omschreven als een zelfgebouwde kernkop. In augustus 2016 Noord-Korea test vuurde een ballistische raket vanuit een onderzeeër, waaruit blijkt een aanzienlijke verbetering van haar vermogen om vijanden stilletjes toeslaan.

De raket testen deze maand, analisten, verder bleek dat Noord-Korea is toegewijd aan het produceren meer dodelijke systemen die snel kunnen worden ingezet. “De Noord-Koreanen zijn oprecht paranoïde”, zegt Joshua Pollack, een senior research associate aan het Middlebury Instituut James Martin Center for Nonproliferatie Studies. “Ze zijn in toenemende mate heel bot over hoe ze deze dingen preventief zou gebruiken.

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...