vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Enorme rel in Engelse partij na Hitler-uitspraken

Enorme rel in Engelse partij na Hitler-uitspraken

Ken Livingstone

LONDEN – De Engelse politicus en ex-burgemeester van Londen Ken Livingstone is door zijn partij Labour geschorst. Livingstone bracht zijn partij in diskrediet met antisemitische uitspraken over Hitler en het zionisme.

Labour-partijleider Jeremy Corbyn stond onder grote druk om zijn politieke vriend Livingstone aan te pakken na zijn uitspraken. „Toen Hitler in 1932 de verkiezingen won, wilde hij alle Joden naar Israël verplaatsen. Hij steunde daarmee het zionisme”, zei Livingstone, prominent lid van de sociaal-democraten. ,,Hij steunde het zionisme voordat hij doordraaide en uiteindelijk zes miljoen joden vermoordde”, voegde de ex-burgervader eraan toe. Hij zei later nog wel dat de nazileider ,,een monster van A tot Z” was, maar het kwaad was toen al geschied.

Livingstone deed zijn uitspraken toen hij het opnam voor het geschorste parlementslid Naz Shah. Via social media liet zij weten dat Israël verplaatst moet worden naar de Verenigde Staten.

Parlementsleden woedend

Labour-parlementsleden spreken schande van de opmerkingen van Livingstone. John Mann zocht zijn partijgenoot donderdag op in Westminster en noemde hem volgens Sky News ’een schande voor de partij’ en een ’Nazi-beschermer’.

Lord Sugar, die in het verleden voor Labour in het Hogerhuis zat, klaagde dat ,,de gekken de Labour-partij hebben overgenomen”. Premier David Cameron zei dat het ,,vrij duidelijk is dat de Labour-partij een probleem heeft met antisemitisme”. ,,Ik denk dat ze moeten erkennen dat antisemitisme net racisme is.”

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...