vrijdag , januari 19 2018
Home / Entertainment / Brad Williams man met een opmerkelijk geheugen

Brad Williams man met een opmerkelijk geheugen

Brad Williams man met een opmerkelijk geheugenBrad Williams man met een opmerkelijk geheugen. Zolang hij zich kan herinneren, is Brad Williams in staat geweest om de meest onbeduidende data en details over zijn leven op te roepen.

Bijvoorbeeld, Brad Williams kan je vertellen waar hij was op 18 augustus 1965, toen zijn familie bij Red Barn Hamburger gestopt zou zijn tijdens een road trip door Michigan. Hij was 8 jaar oud op het moment. En hij had een hamburger, natuurlijk.

“Het was een woensdag,” herinnerde Brad Williams, nu 51 zich. “We verbleven in een motel die avond in Clare, Michigan. Het leek meer op een hut.”

Bij Brad Williams en zijn familie, is zijn vermogen om gebeurtenissen te herinneren – en in het bijzonder data – een regelmatige bron van vermaak. Maar volgens een expert, zou Brad Williams zijn vaardigheid ‘zijn geheugen behoren tot de beste in de wereld. Artsen zijn nu bezig zijn met het bestuderen van hem, en een vrouw met gelijkaardige talenten, in de hoop tot een beter begrip van het geheugen te bereiken.

Brad Williams, een radio-anker in La Crosse, lijkt te genieten van het hebben van zijn geheugen. Noem een ​​datum in de laatste 40 jaar, en na een paar momenten, kan hij je meestal vertellen wat hij deed die dag en wat er in het nieuws was.

Brad Williams  hoe zit het met 7 november 1991?

“Laten we eens kijken,” mijmerde hij, starende in de verte ongeveer vijf seconden. “Dat zou zijn dat Magic Johnson zijn die aangekondigde dat hij hiv had. Ja, het was een donderdag. Er was een grote sneeuwstorm hier de week daarvoor.”

Hij ging op zo’n 20 andere evenementen in, waaronder de geboorte van de eerste reageerbuisbaby wist deze correct te identificeren in 1978, het toxische-gaslek in Bhopal, India, in 1984, en de overwinning van Billie Jean King’s via Bobby Riggs in tennis ” Battle of the Sexes ‘in 1973.

“Ik ben altijd al zo geweest,” zei Williams. “Opgroeiende, heb ik nooit echt reden gehad om te denken dat ik niet anders was als iedereen.”

Dus hoe doet hij het?

“Je wilt de Nobelprijs nu? Vertel me dat antwoord en ik zal publiceren,” zei Dr James McGaugh, die Williams heeft bestudeerd sinds afgelopen zomer. “We weten het niet, wel weten we dat hij ​​deze informatie met hem mee draagt, dat het gedetailleerde is, dat het er gewoon is. Dat is wat we willen weten -..? Waarom is het daar”.

Vrouw met super geheugen

Die vrouw is in haar midden jaren ’40 en werd slechts aangeduid met de initialen A.J. Ze vertelde McGaugh wanneer ze een datum hoort, herinneringen vanaf die datum in de voorgaande jaren overspoelen haar geest als een lopende film. Het fenomeen, klaagt ze, is “non-stop, oncontroleerbaar en totaal vermoeiend.”

“De meeste hebben het tot een geschenk uitgeroepen, maar ik noem het een last,” schreef ze. “Ik loop mijn hele leven door mijn hoofd elke dag en het maakt me gek !!!”

McGaugh en zijn collega’s onderworpen A.J. aan een batterij van psychologische tests. Gegeven een datum in het wilde weg, ze was bijna foutloos in herinnerend aan de dag van de week en wat ze deed die dag. De gegevens ze voorzag altijd afgestemd wat ze in dagboeken decennia eerder had geschreven.

Wetenschappelijke literatuur documenteert mensen die een reeks van 50 tot 100 willekeurige letters of cijfers kunnen onthouden. Een andere persoon leest een 330-woord verhaal twee keer, om het bijna woordelijk te reproduceren een jaar later.

Maar die onderzoeksonderwerpen herinnerde betekenisloze informatie. Wat onderscheidt Williams en A.J. is hun “superieur autobiografisch geheugen” – een bovengemiddeld vermogen om data en gegevens uit hun verre verleden te herinneren, zei McGaugh.

 

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...