zaterdag , februari 24 2018
Home / Actueel / Zeer natte maandag op komst

Zeer natte maandag op komst

regen op maandagDE BILT – Het gaat maandag in een groot deel van het land urenlang regenen. Volgens het weerbureau Weerplaza wordt er twaalf tot vijftien uur regen verwacht.
 Dat is voor juni bijzonder lang. Sinds 1901 is het slechts zeven keer voorgekomen dat het in De Bilt in juni meer dan 15 uur achter elkaar regende. De laatste keer was 22 jaar geleden toen het 4 juni 1994 zelfs ruim 19 uur regende.

Het regengebied ligt vroeg in de ochtend al boven de westelijke kust en kan met name in de regio’s Den Haag en Rotterdam voor extra drukte in de ochtendspits zorgen. De neerslag breidt zich daarna gestaag over het land uit, rond het middaguur regent het overal. Weerplaza verwacht dat er tijdens de avondspits door de regen flinke vertragingen kunnen ontstaan. In de avonduren trekt het regengebied naar Duitsland weg

Zomer

Vanaf dinsdag, het officiële begin van de zomer, wordt stukken beter weer verwacht. Het kwik zal aan het einde van de week vermoedelijk stijgen tot zo’n 26 graden, voorspelt Weerplaza. De kans bestaat dat thermometers zelfs de dertig graden zullen aantikken.

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...