vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Nieuws Binnenland / Yasmine M. zag dode dochter in bad

Yasmine M. zag dode dochter in bad

Schermafbeelding 2016-04-28 om 16.09.03

ALKMAAR – Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist tegen Yasmine M., moeder van drie dode baby’tjes uit Alkmaar en Heerhugowaard. 

M. moet zich laten behandelen voor haar persoonlijkheidsstoornis en haar eventuele toekomstige zwangerschappen moeten gemonitord worden.

De 31-jarige vrouw uit Alkmaar heeft een van de drie baby’s, die later de naam Skye kreeg, horen huilen. Ze denkt dat ze het meisje drie dagen bij zich heeft gehad, toen ze ontdekte dat ze niet meer leefde. Dat merkte ze omdat het baby’tje op haar buik in het badwater lag. “Ik denk dat ik dat zelf heb gedaan”, verklaarde Yasmine.

Volgens het Openbaar Ministerie was M. toerekeningsvatbaar ten tijde van het doden van Skye. “Het was actief handelen. Ze heeft het gevaar zelf gecreëerd. Ze heeft het badje vol laten lopen en is weggelopen.”

WC

De overige twee baby’s, Angelina en Caithlyn, zouden geboren zijn op de wc. Yasmine denkt dat ze een van de twee baby’s daarna wel drie uur in de wc-pot heeft laten liggen. Of de baby’s leefden weet ze niet meer. “Ik heb ze niet horen huilen.”

Het Openbaar Ministerie verwijt M. van doodslag op een van de drie baby’tjes. De twee andere lichaampjes waren in verre staat van ontbinding, waardoor niet kon worden vastgesteld of de baby’s dood zijn geboren of later zijn overleden.

Yasmine M. verklaarde dat ze haar baby’s niet dood zou hebben willen maken. “Dat zou ik nooit kunnen doen. Dat kan toch niet?” sprak ze verontwaardigd.

M. heeft gezegd zich te willen laten steriliseren, maar dat kan volgens de officier van justitie niet worden afgedwongen via het strafrecht.

Bang

De ondervraging van M. door de rechtbank verliep moeizaam. Ze kan zich weinig herinneren en gaf korte antwoorden. Ze was rond de geboortes bang voor alles en iedereen in haar omgeving, ,,want alles wat ik deed was toch niet goed”. Op de vraag of ze om die reden geen hulp durfde inschakelen, zei ze: ,,Ik weet het niet, misschien, ik denk het wel”.

M. heeft ook nog twee zoons. Die werden direct na haar arrestatie uit huis geplaatst.

About admin

Lees Ook

Villa's criminelen branden af Johan V

Villa’s criminelen branden af wraakacties of toeval?

Villa’s criminelen branden af wraakacties of toeval? Afgelopen nacht is de kapitale villa van Johan ...