vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Vier en ruim drie jaar cel voor scooterdrama Nijmegen

Vier en ruim drie jaar cel voor scooterdrama Nijmegen

scooter tuigMohamed el G. en Mohamed A. zijn maandag veroordeeld tot respectievelijk vier jaar en drie jaar en negen maanden cel in het Nijmeegse scooterdrama. Het gerechtshof in Den Bosch rekent hen dood door schuld aan.

De straf van de 24-jarige A. valt lager uit omdat de zaak buiten zijn schuld om langer heeft geduurd.

Ze moeten de nabestaande van het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 10.000 euro.

Beiden werden vrijgesproken van doodslag omdat niet kan worden aangetoond wie de scooter heeft bestuurd. De mannen werden al eerder vrijgesproken op dit punt door het hof in Arnhem, waarop het Openbaar Ministerie besloot in cassatie te gaan.

Hoge Raad

De Hoge Raad besliste dat de zaak over moest worden gedaan door het hof in Den Bosch. Het OM eiste daarin acht jaar cel. Volgens justitie is Mohamed A. uit Nijmegen de bestuurder geweest van de scooter en was Mohamed el G. uit Beuningen de bijrijder.

Het hof constateert dat er uit nieuw onderzoek geen absolute duidelijkheid gegeven kan worden over wie de scooter heeft bestuurd en daarom valt de straf lager uit. Beide mannen wijzen elkaar aan als de bestuurder. Getuigenverklaringen zijn niet toereikend omdat het te donker was en de scooter te snel reed voor een goede waarneming.

De straffen komen bovenop de straffen die de mannen eerder kregen opgelegd voor het voorbereiden van de overval en bedreiging van ziekenhuispersoneel. De 26-jarige El G. kreeg hiervoor twee jaar cel en A. werd veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Overval

De twee verdachten reden op de avond van 15 januari 2010 op een scooter naar hotel Belvoir in Nijmegen om daar een overval te plegen. Ze kwamen echter een politieauto tegen en gingen er met hoge snelheid vandoor.

Ze reden zonder verlichting tegen het verkeer in over een fietspad en negeerden daarna het rode licht op een kruising. Op een zebrapad reden ze een 50-jarige man uit Arnhem aan, die later aan zijn verwondingen overleed.

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...