vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Taakstraffen voor rammende raadsleden

Taakstraffen voor rammende raadsleden

Slachtoffer Eric Adams (links) werd hard geslagen door Rolf Zincken

Slachtoffer Eric Adams (links) werd hard geslagen door Rolf Zincken

ROERMOND/WEERT – Twee raadsleden hebben donderdag een taakstraf gekregen voor mishandeling. Het gaat om het ‘rammende raadslid’ Rolf Zincken uit Weert en het Almeerse gemeenteraadslid René Eekhuis. Eerstgenoemde kreeg een taakstraf van 60 uur, de tweede moet 80 uur werken. 

Rolf Zincken is door de politierechter in Roermond veroordeeld voor het mishandelen van ondernemer Eric Adams. Zelfs toen die weerloos op de grond lag, sloeg de VVD’er Zincken met gebalde vuist op zijn gezicht.

De twee hadden ruzie gekregen over een oude zaak. Bij de dronken Zincken sloegen de stoppen door en begon hij te slaan. Ook verzette hij zich tegen zijn aanhouding door twee agenten die toevallig aanwezig waren vanwege een melding van geluidsoverlast.

Volgens de politierechter is Zincken ‘door het lint gegaan en heeft hij het slachtoffer afgerost’. Maar omdat Zincken inmiddels aan Adams excuses heeft aangeboden en met hem een schikking heeft getroffen, werd de zwaarte van de straf naar beneden bijgesteld. Het Openbaar Ministerie had honderd uur werkstraf geëist. De VVD in Weert heeft Zincken uit de fractie gezet. Tot nu toe heeft hij zijn zetel in de gemeenteraad niet opgegeven.

Vrouw mishandeld

Het Almeerse gemeenteraadslid René Eekhuis kreeg een hogere straf voor mishandeling. Hij kreeg 140 uur werkstraf voor het mishandelen van zijn vrouw, waarvan 60 voorwaardelijk. Hij zou haar zo hard hebben geschopt, dat ze drie ribben brak. De ex-PVV’er blijft ontkennen en zegt dat zijn vrouw de verwondingen opliep nadat ze onder invloed van alcohol tegen een kast was gevallen.

Eekhuis werd eerder al uit de lokale PVV gezet, omdat hij ervan werd verdacht fractiegeld te hebben gestolen.

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...