vrijdag , januari 19 2018
Home / Entertainment / Russische vakjury lekt optreden Douwe Bob

Russische vakjury lekt optreden Douwe Bob

douwe bob songfestivalHet optreden van Douwe Bob voor het Eurovisie Songfestival is al op internet uitgelekt. De vakjury beoordeelde gisteren zijn nummer Slow Down. Een lid van de Russische vakjury heeft dat live op internet laten zien.

“Hier moeten wel sancties op komen”, zegt Marga Bult, die voor Nederland in de vakjury zit. “De organisatie heeft verteld dat je integer moet zijn, je eigen keuze moet volgen en dat je dit soort zaken zeker niet op Twitter of sociale media moet verspreiden. Dit mag dus helemaal niet.”

Volgens Bult is door het publiceren van het filmpje ook het verrassingseffect weg in het optreden van Douwe Bob. “En dat mag ook niet.”

Onderzoek

“Het is opvallend dat het uitlekt”, zegt ook verslaggever Martijn van der Zande die in Stockholm het Eurovisie Songfestival volgt. “Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit mag. Dat is nog afwachten.” De organisatie heeft laten weten dat ze onderzoek doen naar het filmpje en met een reactie komen. “Het zou kunnen dat de punten van de vakjury van Rusland worden gediskwalificeerd.”

Als dat gebeurt zou dat niet uniek zijn, zegt Van der Zande. “Het gebeurt eigenlijk ieder jaar wel dat de vakjury van een land wordt uitgesloten.”

About admin

Lees Ook

Villa's criminelen branden af Johan V

Villa’s criminelen branden af wraakacties of toeval?

Villa’s criminelen branden af wraakacties of toeval? Afgelopen nacht is de kapitale villa van Johan ...