vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Negen rare dingen om te doen in Nederland

Negen rare dingen om te doen in Nederland

Negen rare dingen om te doen in Nederland, en u dacht dat de Nederland over tulpen, molens en klompen ging

Nederland, Negen rare dingen om te doen, en u dacht dat de Nederland over tulpen, molens en klompen ging. Geloof het maar niet. Er zijn enkele zeer vreemde plaatsen om te checken inderdaad.

Bezoek de Nederland mummies van Wiewerd

Wiewerd is een piepklein dorpje in Nederland gebouwd op terpen – verhoogde terpen – in Friesland. Het verhaal gaat dat in 1765, timmerlieden die werkzaam zijn in de kerk een crypte vonden met 11 lijkkisten die stoffelijke overschotten die gemummificeerd waren. Ze worden verondersteld te zijn geweest de leden van een obscure christelijke sekte genaamd de Labadisten die in de buurt woonden. Vier lichamen en verschillende gemummificeerde vogels zijn in de crypte van vandaag terug te vinden. De ontbrekende lichamen denkt men te zijn gestolen door medische studenten aan de lang vervlogen Franeker universiteit. Voor een bezoek aan doet moet u aan een belletje rinkelen bij de kerk en iemand uit het dorp zal komen en de deur open doet om u binnen te laten.

Laat je wegen als een heks

Het dorp van Oudewater in de buurt van Utrecht is voorzien op de meeste lijsten van de mooiste dorpen van Nederland, maar we beschouwen het als serieus vreemd. Vergeet de geplaveide straten en grachten. De stads waaggebouw, daar zullen ze erachter te komen of je een heks bent. Dit is niet omdat de goede mensen van Oudewater vastbesloten waren hekserij uit te roeien, maar omdat, zo gaat de legende, ze waren buitengewoon eerlijk. Honderden mensen hebben hun weg naar Oudewater gevonden in een poging om hun onschuld te bewijzen. En niemand ooit werd licht genoeg gevonden om een heks te zijn. U kunt nog steeds een certificaat om het te bewijzen krijgen.

Bezoek 22 stukjes van België

Volledig omringd door Nederland Baarle Nassau is een stad van ongeveer 6000 mensen in Noord-Brabant, die vrij grote brokken van België bevat. In feite zijn er 22 kleine stukjes van België in de plaats, de kleinste van die is vernoemd H22 en meet slechts 2.632 vierkante meter. De ingewikkelde grens is te wijten aan een heleboel ingewikkelde middeleeuwse verdragen, overeenkomsten, landruil en de verkoop tussen lokale heren. De grens is duidelijk gemarkeerd op de straten, zodat u weet of je in België (Baarle-Hertog) in in Nederland (Baarle-Nassau) bent.

Loop over een eiland dat niet bestaat

Het eiland Schokland, die dorpen bevat, werd uiteindelijk verlaten in 1859 op bevel van de regering die werd gevoed door het redden van de bevolking tegen overstromingen. De vorm van het eiland is nog steeds duidelijk.  Alle gebouwen werden vernietigd, zodat de Schokkers, zoals de plaatselijke bevolking bekend waren, niet terug konden gaan. Toen in de jaren 1940, de Zuiderzee zee rond het eiland werd drooggelegd en Schokland werd een deel van wat nu de Noordoostpolder. Volg de ronde Schokland wandeling en stel je voor hoe somber het geweest moet zijn om te leven op deze drassige stijging in het midden van de zee, vooral in een storm.

Ondergronds gaan in Limburg

De St Pietersburg grotten in Limburg zijn niet grotten alleen, maar ook de mijnen – het resultaat van 2000 jaar van graven voor mergel – de modder steen gebruikt in de bouw en de landbouw. De graven, die begon met de Romeinen, heeft geleid tot de oprichting van een labyrint van 20.000 tunnels en gangen, waarvan vele zijn bedekt met graffiti dateert centuries.The grotten zijn ook de thuisbasis van wat de plaatselijke VVV zegt is de ‘grootste en oudste ondergrondse kerstmarkt in Europa ‘. We kunnen niet voorstellen dat er sprake is van anderen ….

Het dorp gewijd aan gevangenissen

In de diepten van Drenthe is het gevangenis dorp Veenhuizen die werd ontwikkeld in het begin van de 19e eeuw als een plek waar anti-sociaal families, de werklozen en de armen van Amsterdam werden gestuurd om te worden hervormd. In de late 19e eeuw het complex werd omgezet in een strafkolonie, waardoor het aan deze dag blijft. Een armenhuis blijft en is omgebouwd tot een vrij goede museum en twee van de gevangenissen stil te houden gevangenen – u kunt de buitenkant te bezoeken in een minibus. De huizen in Veenhuizen, die door de cipiers werden woonde in (en nog steeds) hebben namen als ‘rust roest’ en ‘arbeid enobles’.

Mens en dier misvormingen

Niet voor de watjes onder ons – het Vrolik Museum in het hart van het medisch centrum AMC in Amsterdam Zuidoost is gewijd aan pathologische monsters – van potjes die club voeten of Siamese tweeling omlijst stukken huid bedekt met tatoeages.

Ga zo laag als je kunt

Het is enigszins verontrustend om naast een vrachtwagen park, niet ver van Rotterdam staan ​​en stel je voor dat je bijna zeven meter onder de zee. De Zuidplas polder bij Rotterdam is 6,76 onder de zeespiegel, waardoor het het laagste punt van Nederland. Tot 1995 was het Lage Land polder werd beschouwd als laag als je kunt gaan in Nederland, maar hij verloor zijn titel toen ambtenaren besloten dat Zuiderplas was maar liefst geweldige twee centimeter lager.

Geniet van een drankje in Sexbierum

Oke, school jongen humor die we kennen, maar Sexbierum moet een van de gekste namen voor een Nederlands dorp zijn – misschien zelfs de charmante naam Muggenbeet (muggenbeet) verslagen in Overijssel. Helaas is de naam van dit Friese dorp onder 2.000 zielen niet voort uit verschillende ondeugden, maar uit een combinatie van de naam van de paus Sixtus II en de oude Friese woord voor huis of barra. Het dorp heeft wel een vrij fijn molen, maar zijn meest recente verschijning in het nieuws kwam maart 2016 toen een aantal van de meer jeugdige inwoners kregen drie maanden voorwaardelijk voor het binden van een dode bruinvis naar de achterkant van een auto en rijden rond met het tot het schepsel uit elkaar viel.

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...