vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Moeder doodrijder: mijn zoon had nooit vrij mogen komen

Moeder doodrijder: mijn zoon had nooit vrij mogen komen

De man die vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte "had nooit vrij mogen komen". Zijn moeder zegt dat in de regionale krant De Gelderlander.  "Ik heb het tegen zijn psychiater gezegd: er gaat iets ergs gebeuren als mijn zoon vrijkomt. En dan neemt hij daar anderen in mee", zegt Monique van der Sandt. Ze wil dat de wet wordt aangepast zodat mensen als haar zoon makkelijker gedwongen kunnen worden opgenomen.   Labieler  "Ik voel me zo schuldig. Het erge is: dit had voorkomen kunnen worden. De rechter in Zutphen had begin deze maand hem nooit mogen vrijlaten", zegt de vrouw in de krant.   De reclassering wilde ook niet dat de man op vrije voeten kwam. De psychiatrisch patiënt zat al een half jaar in voorarrest en werd acht dagen voor het ongeluk vrijgelaten, in afwachting van zijn proces. Enkele dagen na zijn vrijlating trok de reclassering weer aan de bel omdat de man labieler werd.   De reclassering adviseerde opname in een kliniek, maar de rechter moest daar nog een besluit over nemen. Dat zou enkele dagen duren. In die tijd stal de man de auto van een psycholoog die bij hem op bezoek was en veroorzaakte hij het dodelijke ongeluk.De man die vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte “had nooit vrij mogen komen”. Zijn moeder zegt dat in de regionale krant De Gelderlander.

“Ik heb het tegen zijn psychiater gezegd: er gaat iets ergs gebeuren als mijn zoon vrijkomt. En dan neemt hij daar anderen in mee”, zegt Monique van der Sandt. Ze wil dat de wet wordt aangepast zodat mensen als haar zoon makkelijker gedwongen kunnen worden opgenomen.

Labieler

“Ik voel me zo schuldig. Het erge is: dit had voorkomen kunnen worden. De rechter in Zutphen had begin deze maand hem nooit mogen vrijlaten”, zegt de vrouw in de krant.

De reclassering wilde ook niet dat de man op vrije voeten kwam. De psychiatrisch patiënt zat al een half jaar in voorarrest en werd acht dagen voor het ongeluk vrijgelaten, in afwachting van zijn proces. Enkele dagen na zijn vrijlating trok de reclassering weer aan de bel omdat de man labieler werd.

De reclassering adviseerde opname in een kliniek, maar de rechter moest daar nog een besluit over nemen. Dat zou enkele dagen duren. In die tijd stal de man de auto van een psycholoog die bij hem op bezoek was en veroorzaakte hij het dodelijke ongeluk.

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...