vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Leden motorclub zonder jack in tweede Kamer slim of doodsvonnis?

Leden motorclub zonder jack in tweede Kamer slim of doodsvonnis?

blacksheep mcGisteren was er een overleg in de tweede kamer over de zogenaamde OMG’s, (Outlaw Motorcycle Gangs), daarbij waren twee van deze als OMG bestempelde clubs aanwezig. Slim of doodsvonnis?

 

Dat motorclubs aanwezig zijn bij zo’n overleg mag toch wel uniek heten, echter mocht men niet in vol ornaat naar binnen en moest men de zogenaamde colors (vestjes) afleggen en in een huisje plaatsen. Onder protest legden de twee clubs Veterans MC (bestaande uit oorlogsveteranen en actief dienende militairen), en Black Sheep zich hier bij neer!

 

Wat is het doel om aanwezig te zijn bij een soortelijk overleg, wij vroegen het vandaag telefonisch aan M. Ruperti de advocaat van de Blacksheep (overigens ook de advocaat van Satudarah MC). Volgens Ruperti wil men aantonen dat men zich absoluut niet bezighoudt met criminele activiteiten. Echter wordt men wel zo bestempeld. en dat is discriminatie en beeldvorming.

 

Dat er echter wel motorclubs zijn die zich zo manifesteren is wel gebleken, zo berichten wij al eerder over Lysander de Ruiter (president Hells Angels Haarlem) die veroordeelt is inmiddels voor drugs en wapen vondst en verdacht wordt van diverse brandstichtingen o.a. bij rivaliserende motorclubs en de burgemeester van Haarlem. En natuurlijk clubs als No Surrender, Mongols MC en de Bandidos. Die niet echt ongeschonden uit de strijd lijken te komen.

 

Onze redactie ontvangt veel tips over deze laatste genoemde clubs, en als men zo de diverse sociale media volgt zijn deze clubs niet te spreken over de actie van de Veterans en Black sheep MC, en uit een hooggeplaatst lid van No Surrender zelf de kanttekening dat men maar een NSB patch op hun vestjes moet plakken. Vergaande uitspraken en niet echt reëel. Dit heeft alles te maken met het feit dat er een zogenaamde “omerta” regel is wat vrij vertaald zwijgen betekent, men praat niet met justitie of hun bazen.

 

Echter zijn volgens clubs als Veterans en Blacksheep wel clubs als No Surrender en Mongols debet aan wat er nu gebeurt. Desgevraagd meldt men anoniem dat in de tijd van de zogenaamde raad van acht alles onder controle was, en dat deze nieuwe clubs de boel flink verstieren voor de originele MC’s. Daar is wat voor te zeggen, echter hoe kun je groei tegenhouden, er is immers geen raad meer, geen controle, dus de aasgieren slaan toe. Dat men daarmee de boel goed verziekt hebben ze niet door volgens een van de ondervraagden.

 

Deze nieuwe clubs hebben een doel, zoveel mogelijk internationaal uitbreiden, om hun criminele handel met elkaar en andere te kunnen drijven, heeft niks meer met motorrijden te maken volgens een politie woordvoerder. Al met al heel wat commotie in de motorwereld, wij zijn dan ook benieuwd wat het vervolg zal zijn.

 

 

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...