vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Krant de Telegraaf stigmatiseert motorclubs maar was zelf extreem fout in de tweede wereld oorlog

Krant de Telegraaf stigmatiseert motorclubs maar was zelf extreem fout in de tweede wereld oorlog

Adjunct Hoofdredacteur voormalig nazikrant Telegraaf valt door de mand

foute telegraafTyperend is voor de krant die ooit als spreekbuis fungeerde voor de nazi’s ten tijde van de tweede wereldoorlog, dat men nu de jacht lijkt te hebben geopend op verschillende motorclub in Nederland en daarbuiten. Is dit een gevolg van hun collaboratie verleden, zit het nazi spelen er nog in? Omdat tijdens het regiem van Adolf Hitler de uitgeverij volledig met de bezetter heulde. Velen lijken dit niet meer te weten. De uitgeverij drukte onder andere nazi-bladen als de Deutsche Zeitung den Niederlanden. De TMG (Telegraaf Media Groep) is voor meer dan 30% in handen van de familie Van Puijenbroek, een katholiek geslacht van textielbaronnen. De textielfirma van de familie Van Puijenbroek kon zonder grote problemen de crisisjaren van voor de oorlog overleven en produceerde tijdens de tweede wereldoorlog voor de Duitsers (hier meer achtergrondinfo).

De link tussen de Telegraaf en de nazi’s mag wel een keer genoemd worden, zeker in het licht van hun huidige opstelling en handelswijzen, zeker tegenover motorclubs. Ook op dit moment fungeren zij als spreekbuis van de machtselite. Daarbij schromen ze propagandistische uitspraken niet, zoals de gedrukte Telegraaf kopt “Rusland bedreigt vrede Europa“, of “Klaas Otto zijn droom uiteen gespat” geschreven door zelf benoemd motorclub jager John van de Heuvel. Voor diegenen die zich immers goed verdiept hebben, blijkt namelijk dat niet Rusland de vrede van Europa bedreigt, maar Europa zelf de vrede van Europa bedreigt, door direct steun te geven aan een coup-regering waarbinnen zich een neo-nazi partij bevindt. Daarbij komt dat Europa samen met Amerika de Gene Sharp infiltratie methodes heeft toegepast om ‘in plain sight’ deze coup voor te bereiden. De Telegraaf bericht dus in het belang van het op nazi-roots gegrondveste Europa. Het is aan u of u de connectie wilt zien.

De valse methodes van de Telegraaf werden weer eens goed zichtbaar voorafgaand aan de zitting tussen Kat en Mos. Voormalig Amsterdams gangster Steve Brown – die zich inmiddels fulltime op schrijven richt – was aanwezig in het Gerechtshof van Amsterdam en wilde de heren van de Telegraaf enkele vragen stellen.  De Telegraaf was overigens met een zware delegatie aanwezig omdat het een zaak betreft waarin Bart Mos naar verluid gelogen zou hebben over doodsbedreigingen door Micha Kat. Micha Kat wilde Bart Mos daarop onder ede laten verhoren. Dit alles in het kader van een hogerberoep dat Kat had aangetekend, omdat hij zijn veroordeling aangaande deze doodsbedreiging ongedaan wil zien. Het heeft er alle schijn van dat het er deze voormalig nazi-krant alles aan gelegen is om onafhankelijke journalisten kapot te maken. Dit is niet de eerste zaak tussen de Telegraaf (of iemand daar aan gelieerd) en Micha Kat. Als voormalig werknemer van de Telegraaf wordt Kat op alle fronten geterroriseerd door deze “foute krant” die er naar de buitenwereld in ruim 60 jaar tijd wel in geslaagd is om haar nazi verleden uit de geheugens van de mensen te poetsen. Ook advocaat Meijering gaf al een keer aan dat de Telegraaf een krant is die al haar opponenten probeert uit te schakelen middels terreur).

Steve Brown stapte op de heren Sjuul Paradijs (hoofdredacteur), Joost de Haas (adjunct hoofdredacteur) en nog enkele klerken van de Telegraaf af om ze te vragen wat ze van de zaak verwachtten. De arrogantie werd al meteen zichtbaar door de lichaamstaal van de heren, maar veel erger nog is dat Steve Brown vrijwel onmiddellijk beschuldigd werd van bedreiging. Omdat camera’s niet toegestaan waren, heeft niemand dit helaas vast kunnen leggen (hier toch een klein stukje beeldmateriaal). Maar Steve Brown gaf juridische les aangaande de veroordeling van Micha Kat, door Joost de Haas uit te leggen dat je pas veroordeeld bent als na het hogerberoep de rechter dit vonnis ook velt. Joost de Haas wilde Steve Brown hierin niet bevestigen, waarop Steve Brown vermeldde dat hij juridisch geschoold is.

De opmerkelijke constatering die uit deze discussie voortkwam, is dat Steve Brown aan Joost de Haas vroeg wat zijn opleiding was. Nadat Steve Brown hem meldde dat hij wist dat De Haas alleen de Mulo had volbracht, stond De Haas op om naar de aanwezige parketpolitie te snellen met de vermelding dat hij bedreigd werd. Omdat de parketpolitie zag dat hier geen sprake van was en omdat De Haas op dat moment zijn naam niet wenste te geven, bleef het bij dat opstootje. Wel is de conclusie dat de krant die onafhankelijke schrijvers probeert te boycotten op alle fronten, zelf een tweede man heeft die geen enkel diploma op zak heeft die zijn functie rechtvaardigt. Daarbij komt dat op zijn LinkedIn profiel vermeld staat dat hij University of Amsterdam gedaan zou hebben. Hiervoor heb je echter iets meer nodig dan een Mulo vooropleiding. Een andere conclusie is dat ook voorafgaand aan de zitting onmiddellijk en onomstotelijk naar voren kwam dat de mensen van de Telegraaf zomaar iets kunnen verzinnen om iemand gearresteerd te krijgen. Getuigen meldden dat Steve Brown niet gedreigd heeft tijdens deze discussie. Joost de Haas liegt dus niet alleen over zijn opleiding, maar probeert ook tegenstanders onder valse voorwendselen gearresteerd te krijgen.

De zitting tussen Micha Kat en Bart Mos liep uit op een discussie over het wel of niet mogen filmen van de zitting. In mijn emailverzoek om te mogen filmen van vorige week kreeg ik als respons dat dit voorafgaand aan de zitting besloten zou worden. Bij aankomst in het Gerechtshof, moesten echter alle camera’s al worden ingeleverd. Omdat er geen enkele juridische onderbouwing is voor het niet mogen filmen tijdens de zitting en omdat de persrichtlijnen dit niet expliciet uitsluiten, werd hiervan een belangrijk punt gemaakt. Dit mede omdat Micha Kat in eerdere zaken mee gemaakt heeft dat hetgeen de griffier noteert niet altijd overeenkomt met wat er daadwerkelijk gezegd is. Dit bleek eens te meer toen Micha Kat en zijn advocaat de rechtbank wraakten en de griffier ter plaatse bewees de wrakingsgronden niet goed te hebben genoteerd. De wrakingszitting zelf mocht overigens na enige discussie wél worden gefilmd. Deze zaak krijgt dus nog een staartje, maar houdt u ondertussen in de gaten wat u leest en denk dan soms nog eens terug aan 60 jaar geleden.

Bron: Website van Martin Vrijland in een artikel gepubliceerd op 3 maart 2014.

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...