vrijdag , januari 19 2018
Home / Misdaad / Klaas Otto (48) verdacht van witwassen

Klaas Otto (48) verdacht van witwassen

Politie doet inval woning ex-leider motorclub No Surrender

BERGEN OP ZOOM – De politie is woensdagmiddag de woning binnengevallen van Klaas Otto, ex-leider van motorclub No Surrender in Bergen op Zoom. Justitie verdenkt Otto van witwaspraktijken. Hij is nog niet aangehouden. 

klaas otto witwassenUit onderzoek van financieel rechercheurs zou naar voren zijn gekomen dat Otto de afgelopen jaren aanzienlijke bedragen heeft uitgegeven zonder dat deze legaal verantwoord zijn.

Criminele activiteiten
Justitie vermoedt dat de transacties door de oud-voorman zijn uitgevoerd met geld dat afkomstig is van criminele activiteiten.

De politie is sinds het begin van de middag met zo’n veertig agenten aanwezig bij het woonwagenkamp aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom.

Specialisten verborgen ruimtes.
Onder hen zijn digitaal rechercheurs, mensen van het team bijzondere doorzoekingen van de politie die zijn gespecialiseerd in het zoeken naar verborgen ruimtes. Ook is er een hond ingezet die kan speuren naar geld.

Het huis van de 48-jarige Klaas Otto wordt doorzocht in opdracht van het Openbaar Ministerie. De oud-voorman van No Surrender was op het moment van de inval niet thuis. De politie wil dat Otto zich op het bureau komt melden. “We willen hem graag even spreken”, aldus woordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

Administratie in beslag genomen
De woning is afgezet met zwarte schermen. De politie heeft in het kader van het onderzoek ook administratie in Oosterhout in beslag is genomen. Dat gebeurde bij de boekhouder van Klaas Otto.

About admin

Lees Ook

Villa's criminelen branden af Johan V

Villa’s criminelen branden af wraakacties of toeval?

Villa’s criminelen branden af wraakacties of toeval? Afgelopen nacht is de kapitale villa van Johan ...