vrijdag , januari 19 2018
Home / Entertainment / Casino / Inval drie gokpanden

Inval drie gokpanden

wet op kansspelenDe gemeente Venlo heeft op 28 april 2016 bij drie gokpanden in de gemeente invallen gedaan waarvan het vermoeden bestond dat er illegaal gegokt werd. Het ging hier om een gezamenlijke actie van de gemeente Venlo team Handhaving, de politie en de Kansspelautoriteit.

 Bij de actie heeft de gemeente tien gokapparaten meegenomen die mogelijk illegaal zijn; twee gokkasten en acht zogeheten gokzuilen. Ze worden nader onderzocht door de Kansspelautoriteit. Als blijkt dat ze illegaal zijn, zal de politie ze in beslag nemen en een strafrechtelijk onderzoek opstarten. In dat geval gaat de gemeente ook bestuurs­rechtelijk optreden tegen de eigenaren en/of huurders van de panden.

Controle

De gemeente houdt al langer het illegaal gokken in de gaten. Een jaar geleden ontdekte team Handhaving tijdens een reguliere controle een pand waar mogelijk een illegale gokhandel opgezet zou gaan worden. Sindsdien is de controle verscherpt en heeft men een beter inzicht gekregen. Op die manier zijn de nu bezochte panden in beeld gekomen.

Inval op de juiste dag

De inval vond plaats op donderdag 28 april 2016 omdat die avond Europees voetbal werd gespeeld. Het vermoeden is dat er dan via gokzuilen op deze wedstrijden gewed kan worden. De politie en de Kansspelautoriteit zijn meegegaan op verzoek van de gemeente. De Kansspelautoriteit beschikt namelijk over de expertise om te beoordelen of hier inderdaad sprake is van illegaal gokken.

Gokzuilen, wat zijn dat?

Gokzuilen zijn verboden in Nederland. Een gokzuil is een computersysteem waarmee gegokt kan worden op uitslagen van sportwedstrijden, en op gebeurtenissen tijdens een wedstrijd, zoals gokken in welke minuut de eerste gele kaart valt. Naast dat ze verboden zijn, zijn ze onwenselijk.  De betrouwbaarheid van de weddenschappen op een gokzuil, valt nameljk niet vast te stellen. Er is geen wettelijk toezicht en er bestaat ook geen vergunningen­stelsel. Zeker bij wedstrijden die niet live te volgen zijn, valt de juistheid van de uitslag voor een gokker niet te controleren. Manipuleren is daarmee eenvoudig.

Voor een uitleg verwijst de Kansspelautoriteit naar het volgende filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=WN3FeBatBLA

About admin

Lees Ook

Villa's criminelen branden af Johan V

Villa’s criminelen branden af wraakacties of toeval?

Villa’s criminelen branden af wraakacties of toeval? Afgelopen nacht is de kapitale villa van Johan ...