vrijdag , januari 19 2018
Home / Actueel / Klaas Otto De Jesus Van Nederland?

Klaas Otto De Jesus Van Nederland?

Klaas OttoKlaas Otto, wie kent hem inmiddels niet is weer een negatief in het nieuws beland. Wat is er toch aan de hand dat deze man constant door justitie wordt achtervolgd? En waarom duikt de pers er altijd gelijk bovenop? Ook afgelopen week weer kopte de kranten “Klaas Otto” opgepakt tijdens voorwaardelijke in vrijheid stelling.

Klaas Otto de veteraan

Wij weten het antwoord wel. Destijds dat Klaas Otto zijn motorclub oprichtte na enkele jaren lid te zijn geweest van Satudarah MC. Werd er al met argus ogen gekeken naar wat dit teweeg zou brengen. Laten we wel wezen, de start kwam wat rommelig over. Er werden zelfs in een landelijke krant pagina grote advertenties geplaatst voor ledenwerving.

En het bleek dat je een lang traject van aspirant naar lid gemakkelijk over kon slaan. Echter werd het een club met leiding opgebouwd uit oud leden van reeds bestaande MC’s. Zelfs personen die Bad Standing bij andere clubs buiten werden gezet. Iedereen was welkom, zelfs Big Willem de oprichter en oud president van de Hells Angels Holland. Maar goed dat is inmiddels historie en bekend.

Een club voor iedereen

Het No surrender van Klaas Otto bleek al snel een club voor iedereen te zijn. Een mix van motoren, motorscooters en zelfs trikes werden toegelaten. Net als diverse mensen uit verschillende culturen. Iets wat ongekend en eigenlijk “not done” is in de keiharde biker wereld. Deze werd jarenlang beheerst door een aantal grote clubs die niemand anders toelieten. En die onder leiding leken te staan van de Hells Angels.

Als snel werd er gekscherend gedaan bij de oude garde en werden er allerlei namen bedacht om de club vooral niet serieus te nemen. Ook hadden velen de mening dat No Surrender dat waait wel over. Let maar op die bestaan niet lang. Echter bleek als snel het tegendeel waar te zijn. En waren zij de een van eerste MC met Nederlandse roots die internationale aspiraties ontplooiden. Iets wat nog nooit was vertoont. En nu wereldwijd vertegenwoordigd is, toch wel een prestatie.

De jacht van justitie

Als snel kwam No Surrender slecht in het nieuws, criminelen activiteiten borrelden op. Contacten en zelfs korte lidmaatschappen van top criminelen zoals Holleeder. Echter werd en wordt er constant jacht gemaakt door justitie op deze club. Het is zelfs zo erg dat als men een scheet laat terwijl men in clubverband is, de bellen al blijken te gaan rinkelen. Je kunt het niet tegen gaan dat als je een grote groep mensen bij elkaar brengt dat daar van alles tussen zit. Of toch wel?

Het controleren en selecteren heb je wel zelf in de hand. Maar laten wij eerlijk zijn, in welke groep mensen komt dat niet voor? Ga maar eens bij de gemiddelde voetbal vereniging kijken op een zaterdag middag. Je schrikt je kapot van het drank en drugs gebruik. Of loop eens een kroeg binnen in Volendam, de stofwolken van de cocaïne kom je spreekwoordelijk gezegd tegemoet.

Aan het kruis genageld

Maar nu even terug naar Klaas Otto. Laten wij even duidelijk zijn, onze redactie is neutraal en absoluut geen spreekbuis voor wie dan ook. Maar als het toch op begint te vallen dat mensen worden gestigmatiseerd of opgejaagd, dan brengen wij dit wel naar buiten. In dit geval dus ook. Wij vergelijken voor het gemak Klaas maar even met Jesus, ook deze bracht grote groepen bij elkaar en probeerde deze te verenigen. Maar dat pikte de Romeinen niet, zeg maar de justitie uit vervolgen tijden.

En waarom pikt men dat niet? Duidelijk iedereen die vrijheid kiest in dit land, zich niet in het keurslijf van de politieke en publiek opinie wenst te proppen. Die zijn aan de beurt. Dat blijkt nu ook weer. Natuurlijk moet er controle zijn en is criminaliteit uit den boze. Maar ehhh… Hoe zit dat dan met de witte boorden? Hoe vaak komen uitwassen van kindermisbruik, stelen uit de partij kas en fraude niet naar boven? Heel vaak, en het meeste wordt niet eens gemeld. Of corrupte politie, die spullen achterover drukken. En wat doet men, Klaas Otto wordt aan het kruis genageld.

Missie geslaagd

Toch kunnen wij wel concluderen dat de missie van Klaas en zijn club is geslaagd. Het heeft mensen bij elkaar gebracht, dit zomaar uit elkaar halen of via een verbod naar het land der fabelen verwijzen daar is het te laat voor.  Wij hopen dan ook met dit artikel dat mensen eens na gaan denken. En dat men beseft dat Nederland niet zo democratisch is als gesteld. Nee in tegendeel, dat blijkt. Doe eens wat fout, of houdt je niet aan het keurslijf en je wordt je leven lang achtervolgd.

Ook zijn wij er zeker van dat een aantal mensen zullen vallen over dit artikel, en het er niet mee eens zullen zijn . Na ons stuk over Henk Kuipers bereikte onze redactie ook diverse mails met de bewering dat wij wel heel erg op zijn hand zouden zijn (lees hier het artikel). Maar laten wij eerlijk zijn ook deze man wordt langzaam gesloopt door justitie en haar handlangers zoals de pers. En natuurlijk zijn de reacties anoniem, want klagers zijn vaak lafaards of meelopers. Wij concluderen en brengen feiten. Ook nu weer, leven en laten leven is toch het motto?

 

About admin

Lees Ook

Trump ambtenaren zeggen Rusland om zijn steun voor de Syrische Assad te laten vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen

Trump maant Rusland laat steun voor de Syrische Assad vallen. Ambtenaren in de Trump administratie ...